Need help with my BluePrint 383 engine? - Team Camaro Tech
Engine General Engine Discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Oct 21st, 14, 06:37 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 524
Need help with my BluePrint 383 engine?

I purchased this BluePrint 383 for my 1968 in Dec 2009.
http://www.blueprintengines.com/inde...base-bp3830ct1
Right off the bat I had problems with it leaking oil from one of the heads. I contacted BluePrint and they sent out a new head and gaskets. That seemed to fix the problem. So since I have had it installed in the car from sometime in 2010 I have probably putonly about 3,000 total miles on it and it has ran pretty good. Now I have been trying to take it out at least every 2 weeks for the last couple of months and am noticing white or maybe a slightly blueish smoke under full throttle runs? What do you think could cause this? I am not sure what it could be since it only has about 3,000 miles on it? I do not think that Blue Print will help out since it is out of the 30 month warranty period.

1969 Camaro SS
Black Z is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Oct 22nd, 14, 04:37 AM
Super Moderator
Bess-68's rule
 
Everett#2390's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Va Beach VA
Posts: 31,769
Garage
Re: Need help with my BluePrint 383 engine?

Could be the valve stem seals rotted.
Or maybe the rings need seating.
Or a slight mis-match between the head and intake manifold.

Give a man a rescued dog for the health of both their souls. May 2017 ROTM Winner - Thank you!
'
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CUBS - 2016 World Series Champions - Thank you, Joe Madden enjoy your next chapter.
Everett#2390 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Oct 22nd, 14, 04:59 AM
Senior Tech
Steiner
 
Join Date: Mar 2009
Location: Lyman, SC
Posts: 8,348
Re: Need help with my BluePrint 383 engine?

Might just be sucking a little oil through the PCV if you're running one. If running PCV you can try replacing with a breather temporarily to see if the issue persists. If not then got to figure valve guides or ring issue. Did you check the levelness of the block's deck when the head came off? I sure would've.

'69 Camaro
Dart 400-AFR 195-224/224 HR-Powerjection III TB with F.A.S.T. Sportsman XFI
TKO 600-Moser 3.42-Detroit Truetrac
500hp/538lbft

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

'69 Camaro Beater-SFT 327-M20-Moser 4.10-sold
'02 Z/28 vert-stock-sold and totaled
Steiner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome