oily plugs - Team Camaro Tech
Engine General Engine Discussion.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Sep 11th, 04, 11:00 AM Thread Starter
Senior Tech
robert
 
rolling-robert's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: netherlands/waddinxveen
Posts: 1,114
Post

hi,

on my new 355ci (see sig) i pulled the sparkplugs and noticed on every plug oil on the threads, i cant see any oil leaking from the valve covers.

I dont think it leaks oil into the cylinders, i mean, not on all 8 cylinders.

the top of the plugs were a little black, but i think its because of the new carb is idling a little rich, the tips were dry but black.

what do you guys think it can be?

take care

Z28 1984
'77 355ci/COMP cam 218/224 .464/.470 114 LSA
rollerrockers1.5/9.72 forged pistons
ported '66 461 heads 1.94,1.5/Flowtech shorty headers
edelbrock 600/performer rpm intake
th350/shiftkit/hughes2500stall
4th gen 3.23 10 bolt POSI.
rolling-robert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Sep 11th, 04, 03:20 PM
Senior Tech
 
Join Date: Apr 2004
Location: cinci, oh
Posts: 565
Post

Well, on my Accel 576's, there SHOULD be oil on say, the first three threads... also, a little black is NOT an issue in my opinion, only because I personally believe it is better to run a little rich, gas prices not withstanding. If you are thinking it is oil, then do a compression test, make sure carb is fully opened, just wedge a screwdriver under the throttle linkage with the return spring off, use a bump starter, count the same number of compression cycles on each cylinder, say five. Compare reading, yours should prolly be around 160 to 170 for each cylinder, with no more than about %10 difference from the average for any one cylinder. Do you ever have a little puff of blue smoke come out when you first start the engine after it has sat awhile?

Oh, I forgot, go to this site:
http://www.eric-gorr.com/techarticles/sparkplugs.html

67 Camaro | 350 | 650 Speed Demon | Dual plane GMPP intake | MSD ignition | Secret Cam (I don't know what it IS!) | 2.02/1.60 Camel Humps ported | Thorley Tri-Y's | 8.5 10 bolt 3.73 | M22
jethro is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Sep 11th, 04, 08:47 PM Thread Starter
Senior Tech
robert
 
rolling-robert's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: netherlands/waddinxveen
Posts: 1,114
Post

no, no blue smoke, it used to smoke blue during idling, but after resetting the idlemixture, its gone

Z28 1984
'77 355ci/COMP cam 218/224 .464/.470 114 LSA
rollerrockers1.5/9.72 forged pistons
ported '66 461 heads 1.94,1.5/Flowtech shorty headers
edelbrock 600/performer rpm intake
th350/shiftkit/hughes2500stall
4th gen 3.23 10 bolt POSI.
rolling-robert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome