STILL confused wiring my tach - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Dec 10th, 07, 07:09 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 31
STILL confused wiring my tach

Okay, after following all the wiring instructions that are posted, Im still confused exactly how to wire my factory tach in my 67 Camaro.

Do I have to run to separate wires off the back of the tach??. I followed the instructions of changing the plug wire in the back of the pod then connecting from the firewall plug to the coil. Still no power/rpm at the tach when I start the engine. Again any help is greatly appreciated. Im a little lost. I definately need step by step instruction. Bruce.
Brucecc1967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Dec 10th, 07, 08:40 PM
Senior Tech
Kevin
 
Join Date: May 2007
Location: Atlanta
Posts: 3,081
Re: STILL confused wiring my tach

Do you have it grounded?

Learning & Relearning about the cars I grew up with.
69' - Built 350, 750 Holley, Elgin E920P Cam, 283 PP Heads, Long Comp Headers, MSD, TKO-600, 12 Bolt Posi 3.73, Hotchkis Rear, Eibach Front w/Hotchkis Sway, SPC UCAs, 3rd Gen PS, AR TTII's. Still working on it.
dbx1969 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Dec 10th, 07, 09:32 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: STILL confused wiring my tach

The 67 tach attaches to the same wiring the fuel gauge used. It recieves it's power and ground thru the same lugs the fuel gauge did. The tan wire coming out of the cluster harness connector needs to be cut and rerouted to the +coil terminal and the tach will work.

The other end of the tan wire needs to go to the new fuel guage.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Dec 19th, 07, 03:51 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 31
Re: STILL confused wiring my tach

sorry for not posting back sooner. Thanks for the info. I will let you know. Thanks again.
Brucecc1967 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome