No voltage ?? - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 06:37 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
No voltage ??

I was driving the car doing long burnouts and having fun.Parked it in the garage.
I disconnected the battery terminals and rerouted the wiring for the MSD-6AL.
I have all of the wires neatly run and hooked back up.
Now the problem..I have no voltage to anything in the car,no lights, no blinkers, no radio ,no power to fuse panel..nothing.All fuses good.
13.7 volts on the couple month old battery.
This is in a 1968 vert.
Is there a fusable link between the starter and the fuse panel??
I am stumped. Any thoughts or ideas will be appriciated.
Chilli

PS: I Need to do more burnouts asap!!!
Chilli is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 06:52 PM
Senior Tech
bill
 
Join Date: Jun 2007
Location: parlin,nj
Posts: 1,902
Re: No voltage ??

where is your battery? if it is up front a positive needs to go to horn relay. if out back in trunk area. it needs to go to starter than a wire going to horn relay from the starter.
hereitis67 is offline  
post #3 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 07:32 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: No voltage ??

The horn relay is the first place to check. Check either screw terminal to ground for voltage. s/b same as battery

If you don't have power there, check the battery cable. The "small wire" on the battery cable is the one that actually powers the car, the big one only powers the starter. That small wire is a fusible link on an orignal type battery cable.

If you have power to horn relay, then the big red wire with the black fusible link on the horn relay is the one that actually powers the car.

All this is detailed in words and pictures in the "what it is, where it is" sticky post in electrical.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
 
post #4 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 07:35 PM
Senior Tech
Greg
 
Join Date: Sep 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,222
Re: No voltage ??

Is there V+ at the radiator support junction terminal?
Is there V+ at the horn relay junction?

1969 RS/SS Vert

1031 Engineering llc
chops is offline  
post #5 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 07:41 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

battery is up front.Can you describe where the horn relay is and what it looks like.
Thanks
Chilli is offline  
post #6 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 07:43 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Quote:
Originally Posted by chops View Post
Is there V+ at the radiator support junction terminal?
Is there V+ at the horn relay junction?
is the junction terminal in front of the battery?
Chilli is offline  
post #7 of 17 (permalink) Old Jan 24th, 08, 07:46 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Quote:
Originally Posted by JimM View Post
The horn relay is the first place to check. Check either screw terminal to ground for voltage. s/b same as battery

If you don't have power there, check the battery cable. The "small wire" on the battery cable is the one that actually powers the car, the big one only powers the starter. That small wire is a fusible link on an orignal type battery cable.

If you have power to horn relay, then the big red wire with the black fusible link on the horn relay is the one that actually powers the car.

All this is detailed in words and pictures in the "what it is, where it is" sticky post in electrical.
thanks for the heads up to the link with the pictures in what it is where it is
Chilli is offline  
post #8 of 17 (permalink) Old Jan 25th, 08, 05:04 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Okay,
I have 12 volts to the starter via the heavy starter cable from the postitive post of the battery.
From the starter there is a wire red or purple in color (it is hard to tell because of age)smaller gauge that goes to the firewall. I have no voltage on this wire at the starter or at the firewall.
There is also a smaller yet yellow wire that goes to the small post to engage the starter,again no voltage.
Help please!!
Chilli is offline  
post #9 of 17 (permalink) Old Jan 25th, 08, 07:51 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: No voltage ??

Why are you checking at the starter?
Did you read my post, or look at the sticky?
HORN RELAY. Check power at the HORN RELAY.
The pictures and explanations are here: https://www.camaros.net/techref/elect...or_support.htm
Some good color wiring diagrams are here: https://www.camaros.net/forums/showthread.php?t=93576
I would suggest you start with "POWER DISTRIBUTION"
PM me for the password to open the wiring diagram.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #10 of 17 (permalink) Old Jan 26th, 08, 05:39 AM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Quote:
Originally Posted by JimM View Post
Why are you checking at the starter?
Did you read my post, or look at the sticky?
HORN RELAY. Check power at the HORN RELAY.
The pictures and explanations are here: https://www.camaros.net/techref/elect...or_support.htm
Some good color wiring diagrams are here: https://www.camaros.net/forums/showthread.php?t=93576
I would suggest you start with "POWER DISTRIBUTION"
PM me for the password to open the wiring diagram.
I checked it there because it seems that is the next in line from the battery to receive power.
you have PM
Chilli is offline  
post #11 of 17 (permalink) Old Jan 26th, 08, 05:51 AM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: No voltage ??

Quote:
Originally Posted by JimM View Post
The horn relay is the first place to check. Check either screw terminal to ground for voltage. s/b same as battery

If you don't have power there, check the battery cable. The "small wire" on the battery cable is the one that actually powers the car, the big one only powers the starter. That small wire is a fusible link on an orignal type battery cable.

If you have power to horn relay, then the big red wire with the black fusible link on the horn relay is the one that actually powers the car.

All this is detailed in words and pictures in the "what it is, where it is" sticky post in electrical.
Got your PM, and answered it. Troubleshoot step by step, post back if you get puzzled or if you find something, and this will be fixed today.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #12 of 17 (permalink) Old Jan 26th, 08, 06:32 AM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Thanks JimM once again.
I hope to be able to make it out to work on the car this afternoon(after the honeydo's)
Chilli is offline  
post #13 of 17 (permalink) Old Jan 26th, 08, 06:25 PM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

Quote:
Originally Posted by JimM View Post
Got your PM, and answered it. Troubleshoot step by step, post back if you get puzzled or if you find something, and this will be fixed today.
fixed it with your help,thank you very much
Chilli is offline  
post #14 of 17 (permalink) Old Jan 26th, 08, 07:11 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: No voltage ??

What did you find?





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #15 of 17 (permalink) Old Jan 27th, 08, 08:42 AM Thread Starter
Tech Team
 
Join Date: Sep 2007
Location: Gainesville,Florida
Posts: 86
Re: No voltage ??

The wire to the junction terminal had fallen and I did not attach it.
Stupid mistake.
Thanks for helping me look in the correct area.
I did not know the routing of the power.
I thought it took power off the starter.
Chilli
Chilli is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome