installed new alternator, wont turn over - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Mar 15th, 08, 02:35 PM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Bob
 
MileHigh69's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Littleton, Co.
Posts: 516
installed new alternator, wont turn over

I just finished installing a retrotek TBI in my camaro. During this process I also installed a new Powermaster C130 105 amp unit. I ordered the conversion kit from american autowire. It comes with a jumper you plug into the Voltage regulator connector. It also came with a connector that connects to the old two prong connector on the alternator to a single wire into the new connector on the alternator. Anyway when I try to start the car the fuel pump turns on. Then when you turn the key all the way to start the engine does not turn over. Not even a click. My suspicion is it something to do with the new alternator install but am not sure. Could be the EFI install also. It was rather extensive. Any ideas?

_______________________________
69 Camaro, Air Ride Suspension,
Procharged HO 454, 700R4, 12 bolt with Yukon axles, 3:73 gears posi, Pypes 2.5" X pipe with Borla XS mufflers. Retrotek Speed EFI, Ridetech suspension.
Rushforth rated X with Toyo tires. MSD 6 ignition.
Wilwood 6 piston Dynalite disc brakes with Hydratech booster.
MileHigh69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Mar 15th, 08, 05:20 PM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Bob
 
MileHigh69's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Littleton, Co.
Posts: 516
Re: installed new alternator, wont turn over

Dummy me, in all the excitement to get it started I had removed the center console and re-installed it but forgot to put the car in Park.
Woops. Runs great.

_______________________________
69 Camaro, Air Ride Suspension,
Procharged HO 454, 700R4, 12 bolt with Yukon axles, 3:73 gears posi, Pypes 2.5" X pipe with Borla XS mufflers. Retrotek Speed EFI, Ridetech suspension.
Rushforth rated X with Toyo tires. MSD 6 ignition.
Wilwood 6 piston Dynalite disc brakes with Hydratech booster.
MileHigh69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome