same but different! - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Apr 3rd, 08, 07:34 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 116
same but different!

OK! I think I've seperated my electrical problems into two problems. I think my stereo is just deffective because of the high amp draw for the memory (.27 amps) . I will deal with this by trying another head unit and just use it if it draws acceptable current! But my under charge problem I'm tinkering with now. My car when ideling in park (720RPM Turbo 350) or neutral reads 13.0 volts at the volt gauge and when I turn on heater it drops about 1.5 volts! is this acceptable? then I turn on lights and wipers and it drops down to about 11.3 volts! Again, is this normal? But when I get in to trouble is when the car is in drive and I stop at a stoplight the idle on the tach reads about 500 RPM and the volts on the gauge drop to about 11.7 and thats without any accessories on. Then I turn on my heater,lights, and wiper and it drops to about 10.7 Whats the deal here. Seems like my alternator pully isn't spinning fast enought at idel when in drive! Should I replace fan pully on alternator to one that spins faster? Or is there a way to speed up my RPMs when in drive at idle or will that damage the tranny? Is it normal for 500 RPMs in drive at idle.How can I adjust this?
fearsomfoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Apr 3rd, 08, 08:24 PM
Senior Tech
Ted
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cedar Rapids, IA
Posts: 1,810
Re: same but different!

This happens with the old elec. system and adding all the new power items. My best advice is to go to Madelectrical.com and do some reading there, in the tech info section (there is a lot). I am in the process of installing their New System. I am not worried about stock looks and such, but in the elect. system performance. Mark there has been in the business for 30 years and is very informative. He is hard to get a hold of, but well worth it.
tgifford5 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Apr 5th, 08, 10:49 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 116
Re: same but different!

I installed a painless wiring harness kit so all the electrical is new and I thought it would handle all the accessories! But I guess I'll just have to shift into neutral everytime I stop at a light to boost up the RPMs a little! This is extremely starting to annoy me!
fearsomfoe is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Apr 5th, 08, 12:08 PM
Gold Lifetime Member
Kevin
 
SixtyAte's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: S. Eastern Massachusetts
Posts: 5,573
Re: same but different!

You may want to consider a higher output alternator. The demand you are putting on a standard unit is just too much. Try

http://www.car-stuff.com/carparts/ch...p66372941.html for ideas...


Kev
SixtyAte is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome