No instrument lights on my 68 - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old May 2nd, 08, 08:19 PM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Greg
 
5555gt's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florence, TX.
Posts: 11
No instrument lights on my 68

Newby question: Instrument lights used to work and also I have no power to the spot on the fuse blocked labeled "instrument clstr". Just replaced the engine & front light harness. Also before when they worked, when I dimmed the dash lights the fuel guage would drop to empty. Is all of this due to the cluster not having a good ground? The other thing noticed is on my headlight switch there are two wires, orange & red that have 12 volts to them, but once I pull the switch to the park light position the orange wire that feeds the park lights looses it voltage. I do have the electrical color diagram for the vehicle but not everything always matches. Need help from you experts, PLEASE!!
5555gt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old May 2nd, 08, 08:53 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: No instrument lights on my 68

Quote:
Originally Posted by 5555gt View Post
Also before when they worked, when I dimmed the dash lights the fuel guage would drop to empty.
This is a classic bad cluster ground symptom. Fix this first, the lighting circuits get real weird when everything starts backfeeding due to a bad ground.

The INST fuse gets it's power from the headlight switch, only when the switch is pulled out, the voltage reading should rise as you twist the reostat.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old May 3rd, 08, 05:22 AM
Senior Tech
Greg
 
Join Date: Sep 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,222
Re: No instrument lights on my 68

Another cheezy ground run for this dash is, the center top screw on the dash carrier has to be in or it won't complete the ground path.

1969 RS/SS Vert

1031 Engineering llc
chops is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old May 3rd, 08, 08:50 AM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Greg
 
5555gt's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Florence, TX.
Posts: 11
Re: No instrument lights on my 68

I'll add a ground to it & see. Does the power from the headlight switch come from the orange or the red wire? Thank you & I will get back with ya'll. Sure hope this is one of those quick fixes!!
5555gt is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old May 4th, 08, 07:16 PM
Senior Tech
Greg
 
Join Date: Sep 2007
Location: S. Florida
Posts: 1,222
Re: No instrument lights on my 68

On a 68 the wire is gray and routes to these places: The instr cluster, the heater bezel, the radio light and the center console connector

1969 RS/SS Vert

1031 Engineering llc
chops is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome