Where to start? - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Feb 1st, 09, 12:43 AM Thread Starter
Senior Tech
Craig
 
Join Date: Oct 2006
Location: Georgia
Posts: 370
Where to start?

So where should I start with troublle shooting? I was driving my 69 vert tonight and all of a sudden - total ignition failure, (happened 3 x over the evening). All other electrical, (lights, radio, etc), works. Car just shuts off. It will not restart immediately...but 5 mins later, fires right back up. where would you recommend I start to look for the problem. Any ideas on the cause?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1969 Indy Pace Clone
ccmblack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Feb 1st, 09, 05:57 AM
Team Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: LaGrange,Il
Posts: 1,026
Re: Where to start?

Does it crank, but not start? if so I suspect an ignition problem. I had this happen once from simply a loose coil connection. check all the wires . If it is a HEI it might be a bad wire in the pick-up coil.

Or..when it dies you can also check for fuel in the float bowl by hitting the accelerator pump and looking for the squirt of fuel. maybe a plugged fuel filter.

Well at least these are some simple places to start.

TTFN
Mat

SSCARGO
Mat Klemp is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Feb 1st, 09, 09:16 AM Thread Starter
Senior Tech
Craig
 
Join Date: Oct 2006
Location: Georgia
Posts: 370
Re: Where to start?

When it dies, it wont turn over....as if the battery was removed. Were should I start looking. At the HEI, Coil, grounds? THoughts?


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1969 Indy Pace Clone
ccmblack is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Feb 1st, 09, 08:18 PM
Team Member
 
Join Date: Jun 2000
Location: LaGrange,Il
Posts: 1,026
Re: Where to start?

Start with battery connections. make sure they are in good condition and clean, then check the cable ends at the block and starter. check the junction block on the radiator core support behind the battery for good ends and connections.

TTFN
Mat

SSCARGO
Mat Klemp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome