turn signal only works half the time - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Apr 11th, 09, 07:57 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
Post turn signal only works half the time

In my camaro the left turn signals only work half the time. The right one works great all the time, but sometimes the left will not light up inside the car as well as on the outside. Any ideas on what this could be?
98stroker is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Apr 11th, 09, 08:20 PM
Senior Tech
geneo
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sedro Woolley,WA 98284
Posts: 1,303
Re: turn signal only works half the time

turn signal cam or turn signal switch....
gene_sc is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Apr 11th, 09, 10:36 PM
Senior Tech
Steps
 
Join Date: Dec 2005
Location: New Zealand
Posts: 13,321
Re: turn signal only works half the time

Had a wheel toe alignment?

My Spelling is not incorrect...it is creative

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Steptoe is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Apr 12th, 09, 06:00 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 19
Re: turn signal only works half the time

Yes I have had a alignment here recently. Could the guy have messed up something?
98stroker is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Apr 12th, 09, 09:33 AM
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 15
Re: turn signal only works half the time

check the fit of your bulb socket.it is supposed to have a tight fit so it will ground properly.it does not have a ground wire.
hallysport is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Apr 12th, 09, 02:24 PM
Senior Tech
Steps
 
Join Date: Dec 2005
Location: New Zealand
Posts: 13,321
Re: turn signal only works half the time

Quote:
Yes I have had a alignment here recently. Could the guy have messed up something?
Yes

The pitman arm checked to make sure it is in the middle of its arch.
The steering wheel should be level and pionting in the middle then clamped in place
This checks that the steering wheel and pitaman arm ARE square on there splines...they only fit on one correct way..there is a 'blank; area in the splines to line up correct.
With steering wheel clamped, then the wheel alignment can proceed.

It is not uncommon om many makes of car to do the wheel alignment then remove the steering wheel and replace squared up on the spline..
The GM aussie Holden HQ is a very similar setup to the camaro....
I have seen where the steering wheel was pulled off, ligned up, even thu the 'blank; ib the splines wasnt, then forced on with the nut....it actually stretched the threads on the end of the column requiring the column to be re threaded and a new nut (a spare Camaro one i had here.)
If the above happens you will have
1/one side of the indicators doesnt clk of or the other side clks off to early or have to turn the steering wheel to clk it on....just as you describe above
2/you could find u have a tighter lock one way and more the other...this could be quite large or just marginal.

IF this is the case, the nut could appears as if cross threaded, will be very tight to wind off the thread once 'loosened' and the steering wheel will be a real bitch to pull off the column splines even with a steering whell puller

DO NOT attempt to pull the steering wheel off without a steering wheel puller...they are cheap a few bucks only for a chinese one for home use.

The above only happens with either a lazy operator or one that has not been trained correctly.

My Spelling is not incorrect...it is creative

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Steptoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome