light switch bad? 69 camaro - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Sep 17th, 09, 05:57 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2001
Location: Bel Air, Maryland
Posts: 304
Question light switch bad? 69 camaro

Gentlemen,

Been a while since i have had to ask a question of this group, however, before replacment thought i would ask. 69 SS 396 4 speed, center console guages (u17) full restoration. car is now running and i am trying to finish electrical. Two issues: 1. I was able to get all the front lights, etc. working, however, not one light works at rear (tail). My thought is that the switch is bad? 2. I noticed the ground wire connected to the tunnel at the center console was extremely HOT. in fact it began to burn into the plastic console. Fortunately, i noticed and shut it all down. Why did this happen? it seems like the ground is good.

Thanks in advance. I would like to get this resolved before the weather changes because i need to get some miles on the engine to break in.

Regards,

Doug
shelbydog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Sep 17th, 09, 06:34 AM
Moderator
Kevin
 
KevinW's Avatar
 
Join Date: Jul 2000
Location: Millstone, NJ
Posts: 11,040
Re: light switch bad? 69 camaro

Doug, just went through this. The taillight harness is only grounded by the black line that screws to the trunk latch support. If this ground is not good, then the return path finds another route by going back through bulbs until it finds a ground path. The most common path is through the instrument lights.

Check that ground well. I thought I had a good ground there, passed ohms check, put did not pass the amps going through it.

Your light switch is probably fine.

Kevin


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
KevinW is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Sep 17th, 09, 08:33 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2001
Location: Bel Air, Maryland
Posts: 304
Thumbs up Re: light switch bad? 69 camaro

Thanks Kevin! I will give it another try.
shelbydog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome