gen light comes on below 1000 rpm - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Jun 23rd, 12, 11:02 AM Thread Starter
ray
 
Join Date: Jun 2007
Location: indiana
Posts: 7
gen light comes on below 1000 rpm

i have a 69 camaro that has gen light indicator that lights up when the rpm is below 1000 rpm this just started to happen. i ve change the battery , and the alternator. the light still litup below 1000 rpms , so i installed a new voltage regulator and the generator light stayed on all the time so reinstalled the old one , can anyone help thanks ray.
rayscool69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Jun 23rd, 12, 06:38 PM
Gold Lifetime Member
Steve
 
Join Date: Nov 2007
Location: South Jersey
Posts: 1,441
Re: gen light comes on below 1000 rpm

If your fan belt isn't loose, I'd try a new regulator again (solid state). It wouldn't be the first time anyone bought a 'bad' new regulator. Just ask me, I bought three before I got a good one.

69 SS, 350/300 h.p., M-20, 12 bolt, matching numbers.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
reelknots is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Jun 25th, 12, 09:03 AM Thread Starter
ray
 
Join Date: Jun 2007
Location: indiana
Posts: 7
Re: gen light comes on below 1000 rpm

i will try another regulator thanks ray.
rayscool69 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Jun 25th, 12, 02:46 PM
Senior Tech
Steps
 
Join Date: Dec 2005
Location: New Zealand
Posts: 13,319
Re: gen light comes on below 1000 rpm

Are u sure it is a externally regulated replacement alternator or a later model self regulated?

My Spelling is not incorrect...it is creative

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Steptoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome