Weird RS Elec. Problem - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Nov 28th, 12, 03:31 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2001
Location: Dallas, Texas
Posts: 846
Weird RS Elec. Problem

I was leaving for school the other night. I pulled my headlight switch "on" as usual, the RS headlight doors opened. But the headlights were not on, they stayed off.

Long story short about trouble shooting:

I found out (eventually) everything works just fine & normal while the high beam dimmer switch is on “low beam.” The RS doors open & the headlights come on.

It gets weird with the dimmer switch pushed into the “high beam” position:

The RS doors open, but the headlights DON’T come on. Then, when I push the headlight switch (on the dash) back down to shut the doors & turn off the lights, the doors DON’T CLOSE.

Yes, I replaced the dimmer switch on the floorboard & the headlight switch on the dashboard, but the song remains the same.

What else can I check out, or do, to determine what’s causing of this problem.

My RS headlight system has been working just fine for the last 8 or 9 years. My car is a semi-daily driver.

Any suggestion would be welcome.

Thanks
327!275hp!Convt! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Nov 28th, 12, 05:45 PM
Admin/Super Moderator
Brian
 
69-Pace's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Connecticut USA
Posts: 12,509
Garage
Re: Weird RS Elec. Problem

electric 67 or vacuum 68-69? check the grounds on the headlight switch, headlights and the dimmer switch.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1969 Z11 Pace Car - L48 350cid/300hp - 4 Speed Muncie 12 bolt rear.

Super Moderator Team Camaro
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
to send me a private message
69-Pace is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome