99 camaro stereo problem - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old May 1st, 16, 08:54 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 4
99 camaro stereo problem

I just bought a 99 camaro and the Prev owner wired the stereo wronge. I can fade to F/L to prove that speaker is atleast on the right channel. not sure if positive negitive is right but only that speaker plays when faded all the way to that speaker. Same for the R/R and the L/R "in the hatch" these 3 speakers seem to be functioning properly. the front right passanger speaker makes no sound and when faded that way the 2 rear speakers by the seat are the ones to play music. Heres the kicker even thow they work you can barly hear anything from them.

What I have come to...

I have to re-wire the front pasanger speaker for sure removing the power from the 2 rear speakers. This should get the fronts working properly and the rears in the hatch. Their is also a sub and an amp that appears to be wired properly.

After doing this I will lose my 2 rear speakers next to the back seat. Im assuming I need to bridge them to the other rears so both R/R speakers are on the same channel however with all the research im doing on stereo wiring it only talks about f/l f/r r/l r/r thats only 4 speakers and I have 6 so i cant find the proper way to wire them in.

My main Q is are the 4 rear speakers suppose to be bridged already in the harness when I hook up the R/R should both speakers work or is their seperate wires for each of the 4 speakers leading to the deck. I assume 4 seperate seeing as if theirs only 2 and they are already bridged the guy really messed up and dont know how he got 1 speaker from both bridges onto the F/R channel.

I was thinking adding another amp to power my 4 rear speakers but need to put my budget elsewhere for now. was also thinking of a new stereo witch may have all 6 channels for all speakers but again. I bought the car becouse the guy hit a curb and stop sign and i got it for a steal. I need allignment bearing tie rod ends. ($450) quated for perfesinal Im capable but would rather not on this. I also need a new front bumber drivers side fender and headlight. witch ill get after the front end is fixed but anyway my stereo sounds like **** the way its hooked up. only 3 speakers work properly and 2 slightly work but not enough to even hear them.

So I was wondering if you could help me figure this out. I think i got it I have installed many systems in my older cars but none had more then 4 speakers. If i Bridge the R/R's together do I want the power to one speaker ground to the other with a wire connecting or would I want to wire them both up splicing the 2 positives and 2 grounds together at the deck. Is this not recomended should i just go get a 6 channel deck.

If you can give me a few options with pros and cons I would much apreaciate it.


Im not even sure if bridging the speakers is an option as it seems the 2 are bridged to the F/L so if I bridged the RRs and L/Rs together Im assuming all 4 speakers would be quite like the 2 are now that are already shareing a channel. otherwise the way its setup I would think 5/6 speakers would be functioning properly where in reality only 3 are doing anything. not including the sub witch I disconected for all testing.
Bonesplitter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old May 1st, 16, 09:05 PM
DjD
Retired
Dennis
 
DjD's Avatar
 
Join Date: Apr 1999
Location: Fortuna, CA
Posts: 26,487
Garage
Re: 99 camaro stereo problem

Welcome to TC! you might want to pm a moderator and ask them to move this to the 4th gen area. You posted in the 1st gen electrical area so it might not be the best place for you to get the help you are looking for...

...Dennis

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


"Don't take life so serious, you won't get out alive..."
DjD is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old May 1st, 16, 09:32 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2016
Posts: 4
Re: 99 camaro stereo problem

awsome I will definatly move it myself if a moderatator see's this please feel free to delete it I apoligise for the misspost. Need to find my way to the 2nd gen also maybie sell off my project car now lol.
Bonesplitter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome