Horn wiring - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Sep 1st, 02, 12:54 PM Thread Starter
dgr
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 11
I don't know if I in the right section. But here is my problem.
I replaced the aftermarket steering wheel with the orginal standard wheel (69 camaro). I think I have everything I needed to do this, but what it is doing is when I push the key in the ignition the horn goes off. but it will not sound by using the horn buttons. Any help out there?
dgr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Sep 1st, 02, 02:29 PM
Gold Lifetime Member
Mike, 69's rule
 
zuma's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Nor Cal, USA
Posts: 5,325
dgr, check to make sure your horn wire is not grounded to the steering column or if the horn button is bad, sounds like maybe the wire is grounded, but it would sound off even with the key out?!...did you do any other wiring at the same time? If so, that could be your problem. good luck...Mike
zuma is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Sep 1st, 02, 08:35 PM
Banned
 
Join Date: Aug 2002
Location: los angeles california
Posts: 33
MAKE SURE YOU HAVE A CONTANT "HOT RED WIRE" THAT IS ALWAYS HOT THE BLACK WIRE GOES TO THE RELAY ALONG WITH THE RED, DOUBLE CHECK THIS, IT SOUNDS TO ME IF IT ONLY WORKS WHEN YOU TURN THE KEY ON THEN THIS RED WIRE IS NOT ALWAYS HOT, LIKE THE PREVIOUS PERSON SAID, YOUR HORN SHOULD HONK EVEN WHEN KEY IS IN THE OFF POSITION. ITS ONLY 2 WIRES. SO MAKE SURE YOUR CONNECTIONS ARE CORRECT AND WHEN YOU PUT THE CAP ON IT ISNT GROUNDING OUT ON YOU AS WELL, PLEZZ DONT MAKE THE MISTAKE I DID WITH MY CAMARO AND CHANGE THE WHEEL FOR A PEP BOYS SMALL WHEEL U KNOW THE KIND U CAN DRIVE WITH HAND CUFFS ON??

[This message has been edited by knightmoose2000 (edited 09-01-2002).]
knightmoose2000 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Sep 1st, 02, 09:54 PM
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2002
Location: Williamstown,PA
Posts: 500
The 69's had two small wires on the horn relay which is on the passenger's side radiator support. One was for the horn button, the other was for the "key in" buzzer(also in the horn relay). Sounds like they're mixed up. There are three spade terminals on the relay. Green 12 gauge wire goes to the horn. Try switching the other two.

------------------
'69 RS Camaro
355 5-speed 4.11
1 2RUN is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Sep 2nd, 02, 06:13 AM Thread Starter
dgr
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 11
Thanks Guys! The kid I got my camaro from did a lot of silly things. He could have got the wire cross. I will try that.
dgr is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Sep 2nd, 02, 03:38 PM
Senior Tech
 
Join Date: Aug 2002
Location: Staten Island, NY
Posts: 119
lol sounds like i got my camaro from the same kid, i have all sorts of wierd wiring probs.
Bantam is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome