Wiring an electronic speedo for a T-56 - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Sep 23rd, 02, 11:42 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Jan 2000
Location: Houston, TX USA
Posts: 797
Guys (& gals!) I previously installed an Auto-Meter electronic speedo in my car but have since lost the instructions. I was wondering if anyone here could help me with a few questions.

1. Which wires (pins) do I need to make the connections at the transmission?
2. Which plug on the transmission is the one that I need to be looking at?
3. I understand that there is a VSS inside the transmission, I have found some instructions on-line that talk about (a) a hall effect device (b) inductive sensors and (c) Electronic transmissions. I think (c) is my option but I am not sure which wire(s) I actually need to use to make the connection.

I tried searching already and found a ton of information but could not find anything specific. Any help would be greatly appreciated!

------------------
1969 Camaro SS 350-383ci., T-56, 12 bolt, Eaton posi, 3.31 gears, 4 wheel disc, Deluxe black houndstooth interior, rear window defogger, tilt steering, console w/AutoMeter gauge package, center mntd. clock, Tach.
Go69 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Sep 24th, 02, 12:49 PM
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 195
www.autometer.com/hp/index.html

Look on the left under instruction and wiring..then scrool down to the speedo section and find your instructions. As for the tranny plug and its wiring, I am researching that now....

[This message has been edited by chacane67 (edited 09-24-2002).]
chacane67 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Sep 24th, 02, 01:11 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Jan 2000
Location: Houston, TX USA
Posts: 797
Thanks chacane67.. I found a wealth of information over the thirdgen.org web-site. I think I have it all figured out at this point. I did a search on that site and found everything related to wiring/electronics that I needed.

------------------
1969 Camaro SS 350-383ci., T-56, 12 bolt, Eaton posi, 3.31 gears, 4 wheel disc, Deluxe black houndstooth interior, rear window defogger, tilt steering, console w/AutoMeter gauge package, center mntd. clock, Tach.
Go69 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Sep 24th, 02, 08:36 PM
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 10
I can't recall where the vss plug is on the t-56 (partly b/c i haven't worked on my car in over a year since it's at the body shop), but as best I can remember, the from the plug are purple and yellow. If you want to hook up your reverse lights, the wires are pink and green. Run a 12v to the pink and the green will go to your lights. Hope this helps.
kvette007 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome