more electrical challenge for a rookie - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Jun 20th, 01, 04:06 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2000
Location: PORTS ST. LUCIE FL. USA
Posts: 26
Angry

thank s for everyone s help with mt idiotic hei problem i ve been around cars my hole life but this is the first major resto ive ever done and lucky for this web site im not all alone my problem is this car would crank start but after a few minutes just wont crank and acts as if the batt. is dying click,click and a loud clank at the starter ive replaced starter batt. pos cable gound cable.and now im rewady to shoot my self i cant figure this out i begg please help me.

------------------
WOODY'S 67 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Jun 20th, 01, 05:39 PM
Moderator
David Pozzi
 
davidpozzi's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Central California, USA
Posts: 10,101
Post

Check igniton switch and neutral safety switch. 69's used an interlock switch on the steering column to disable starter except when in reverse, I think.
They used a switch on the column same as an automatic used.
Any of these switches can fail partially and cause the starter solenoid to work poorly.
Try a remote starter switch on the starter to test. If the remote switch works, you have a problem with wiring or switches.
I know you have a 67, but others with 69's may read this.
David

------------------
Check my web page for First Gen Camaro suspension info:
David's Motorsports page
First Gen Suspension Page
67 RS 327
69 Camaro Vintage Racer
65 Lola T-70 Chev 350 Can-Am Vintage Racer

[This message has been edited by davidpozzi (edited 06-20-2001).]
davidpozzi is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Jun 20th, 01, 05:42 PM
Senior Tech
TOM
 
Join Date: Mar 2001
Location: MANASQUAN NJ. U.S.A.
Posts: 442
Cool

If all your connections are good, and you have a good ground, then I would say to try another known good battery, as the one you have may have a shorted cell, and thus only enough to kick the engine over once,as you say. also try a search in this section and maybe more answers can be had. GOOD LUCK.
TOMSTV is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome