How do you wire a factory Tach - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Aug 14th, 03, 08:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 154
Post

Technical gurus please help, I have a 1967 camaro (base) that I have added a NOS tachometer to. I looked through my factory assembly manual's wireing diagram to see how to wire in the tach...nothing there in diagram showing it. I do not have the console or gage pod. The "bulk-head" wiring connection that plugs into the plastic like circut board of the speedometer/tachometer is where I am assuming the needed wires will have to be added, and then run to the coil???
WillS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Aug 14th, 03, 02:07 PM
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 39
Post

I also have just installed a factory tach in my 67. I did a search for past posts on the subject and this one seemed to help A LOT.

Unfortunately I think I have a bigger problem... possibly the circuit board (as I have it wired exactly as described and it isn't working at all).

Just to test to make sure it is the circuit board and not the tach itself I was going to test the tach outside of the housing.... There are three posts on the back of the tach in a triangular formation. I'm pretty confident that the one closest to the passenger side is the one that goes to the coil?!?! Not sure which of the remaining two (the one on the top of the tach and the other on the drivers side) is 12V + and which is ground. Anyone have a multimeter and a 67 factory tach they already have wired and working?
Grey67 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Aug 15th, 03, 10:01 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 154
Post

Grey67

thanks for the link. wish I could help with your problem.

Thanks again
WillS is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Aug 15th, 03, 11:26 AM
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 39
Thumbs up

No problem.... thanks to Geezer for the original link. [img]graemlins/thumbsup.gif[/img]
Grey67 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Aug 15th, 03, 11:27 AM
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 39
Red face

Anyone have an idea of how to hookup a factory 67 tach outside of the housing?
Grey67 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome