One wire alternator - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Apr 17th, 04, 04:46 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: detroit mi
Posts: 17
Post

I was wondering if anyone knows the proper hook-up for a 1969 one wire alternator. I currently have it hooked directly to the battery. I just don't like this hookup...Any ideas?

p.s. Just got home from the track...What a great f***ing day. The car blew my expectations away. First runs with straight turo blue...11 runs from 11.29 down to the mid 10's With one run, an unbeliveable 10.09. What an great small block. I've got to update my profile......ye-ha

69 camaro ss 383/brodex heads/msd gold box 600hp 11.19 @126mph
skibum is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Apr 17th, 04, 07:41 PM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Post

Sounds like you have it hooked up correctly. The alternator has diodes in it that will prevent a drain on the battery. It might seem having the alternator hot all the time would be a bad thing but that is the way it should be.

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Apr 18th, 04, 09:48 AM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2004
Location: detroit mi
Posts: 17
Post

thanks then i'll leave it where it is

69 camaro ss 383/brodex heads/msd gold box 600hp 11.19 @126mph
skibum is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Apr 19th, 04, 03:02 AM
Moderator
Guess
 
HwyStarJoe's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: New Taxes York
Posts: 15,365
Post

Have you seen this from our Tech Reference section?

https://www.camaros.net/techref/ftecref14.html

*---------------------------------*


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

HwyStarJoe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome