Fan Relay - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Dec 20th, 00, 09:12 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Location: vian ok
Posts: 15
Question

I just got a 85tpi camaro with a 305 my question is this. The fan runs all the time I checked the wires to the relay and it looks like someone messed with it. I have two green wires that are not hooked up I traced one to the temp sensor on the head but don't know about the other. Does any one know how these get hooked to the relay. Also one of wires coming off of the relay is grounded is that right. Please help!
white 78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Dec 21st, 00, 04:37 AM
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2000
Location: Stuart, Florida
Posts: 567
Post

<BLOCKQUOTE>quote:</font><HR>Originally posted by white 78:
I just got a 85tpi camaro with a 305 my question is this. The fan runs all the time I checked the wires to the relay and it looks like someone messed with it. I have two green wires that are not hooked up I traced one to the temp sensor on the head but don't know about the other. Does any one know how these get hooked to the relay. Also one of wires coming off of the relay is grounded is that right. Please help! <HR></BLOCKQUOTE>

One of the green wire is as you said, the other is from one of the a/c pressure switches. When you turn on the a/c, it turns on the fan. I will have to check my manual on the others.



------------------
------------------
Mark

1992 Firebird 355/Six Speed (Soon to be LT1)
1991 RS 350 / 700-R4
1987 Toyota Pickup 383 / 500 + HP 10.963 @ 119.95 Slicks / 11.997 @ 114.23 Radials
"Speed KILLS, so drive a FORD and live forever!"
http://personal.lig.bellsouth.net/~racer383/
Mark W. Winning is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Jan 26th, 01, 07:44 PM
 
Join Date: Jan 2001
Location: Fayetteville, nc
Posts: 4
Post

white, i have the exact same thing going on with my 86 z28. some idiot hard wired the cooling fan the same way someone did yours. from what i understand, the green wire should come from the cooling fan switch, but i am still trying to find that also. good luck, let me know if you find out what is going on.
-andy
([email protected])
mymaroonbaby is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome