Electrical problem - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Oct 6th, 04, 06:19 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Location: Mission
Posts: 2
Post

When I turn on my headlights while driving my sound system shorts out. When I brake my sound system also seems to short out. Should I ground my brake lights housings? Any advice would be greatly appreciated.
camaro6793 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Oct 7th, 04, 06:32 PM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Post

Check the ground from the battery to the fender. Also check the bonding strap from the subframe to the fender on the passenger side. Sounds like your lights and radio are sharing a ground which they should not - except for the 12" or so of wire between the negative cable and fender.

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Nov 11th, 04, 09:13 AM
Tech Team
Joe
 
Join Date: Feb 2001
Location: Laurens, SC, USA
Posts: 70
Post

What do you mean by stereo system? Is it a stock head unit or aftermarket with amps and such? Are you using the stock radio connector for power?

assuming aftermarket.. Sounds like you may have hooked the ground of your system to your lighting circuit. You may have found a wire that was grounded and hooked to it.... but when your lights are on that wire has power on it.

It was very common on mid 80's fords for an installer to hook up to a black/green wire for ground just to find out the car would blow a fuse when the lights were turned on.... turned out that wire wasnt ground, only grounded when the lights were off.

Try to ground the system to the chassis and see if you have the same problem.

Let us know what you find.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Radio Joe is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome