turn signals not working - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Apr 17th, 05, 10:10 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2002
Location: seattle,wash
Posts: 142
turn signals not working

The turn signals on my 68 don't work, also my back-up lights don't work.I turned the hazards on and they work.I turn my alarm on and the lights work.Both filimants are lighting ,so I don't think it's a ground issue.The fuse is good,12volts on both sides.I replaced the signal flasher.On a wiring diagram there's a pink wire coming off the fuse that runs the turn signals and the back-up lights.Could have that wire become detached from the fuse? I've never seen the back of a fuse block so I don't know how the wires are attached.
kool is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Apr 18th, 05, 05:51 PM
Senior Tech
Brandon
 
Join Date: May 2004
Location: Monroe, NC
Posts: 2,101
Garage
Re: turn signals not working

Check to see that the pink wire has power. It will go to the NSS at the base of the shifter on a auto, or to a RS located on or near the reverse arm on a manual. It leaves as a green wire on both back to the reverse lights. If you've got power on the wire with ignition sw on, check at either the NSS or the RS that power still exists. Put the tranny in Reverse and check the green wire for power. If no power then likely culprit is a bad NSS or RS.

As for the turn signals, Trace the wire up to the signal switch checking for power. Then activate switch to either right or left and verify power going to the flasher module. May be a bad wire or a bad signal switch. If you got power to the Module, make sure the connections are good.

Brandon J. licence 1NASTY67

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Nantooch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4 way flashers work but turn signals don't HELP PERKS67-396 Electrical & Wiring 11 Jun 24th, 15 09:37 PM
Can't figure out turn signals!! scalise Electrical & Wiring 1 Feb 10th, 02 07:56 AM
BRAKE lights OUT when USING THE TURN SIGNALS KED67 Electrical & Wiring 5 Jun 26th, 01 04:40 PM
Turn signals not working on 68 camaro. Eric1 Troubleshooting 8 Mar 17th, 01 10:42 AM
No Front Turn signals? JC69RSZ28 Troubleshooting 1 Nov 13th, 00 02:51 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome