Please Help - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old Aug 17th, 05, 08:15 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1
Please Help

I have a 1979 Camaro with a 305 I am having problems with my brake lights. They come on but when I apply them my running lights & dash lights come on as well.....Also I am having problems with my Horn .....It dont work its clicking under the dash but no horn.Can anyone help me ? I appreciate any help I can get.

Last edited by Dwyane; Aug 17th, 05 at 08:30 PM.
Dwyane is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old Aug 17th, 05, 10:01 PM
Gold Lifetime Member
Larry
 
Join Date: Oct 1999
Location: Alamogordo, NM, USA
Posts: 1,007
Re: Please Help

I'm guessing it's a bad ground on the tail light sockets. When you press the brake pedal, instead of the current flowing through the brake/turn filament and to ground, it travels through the tail light filaments and travels back up through the light switch via the brown wire, through the dimmer circuit in the light switch, then to the instrument light fuse via the dark green wire then to the instrument lights. I bet the brake lights aren't as bright as they normally are. That's because the power is being shared by both of the filaments. That's because the tail light filament is easier to light.

If you hear clicking at the horn relay, the horn switch is working but the relay is bad or the horns are bad. Probably the relay.

Check out my wiring diagrams for the 69 Camaro. The colors and diagram should be real close. The horn relay is mounted on the firewall on the 69, but should be electrically close.

Larry

http://hawkpichost.com/ims/album.php?u_id=47kT1HB
69-er is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old Aug 18th, 05, 08:59 AM
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 10
Re: Please Help

Agree with 69, it's got to be a mis-wire somewhere. Disconnect your headlights and see if the brakes are brighter than they have been.
98 Cam Fan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome