68 Wiper ?????? - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old Sep 3rd, 05, 08:16 PM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 564
Unhappy 68 Wiper ??????

68 Camaro, Windshield wipers quit working, Nothing happens on slow or high speed, however when I depresss the switch, for the washers (no pump on wiper motor) the wipers work. So here I am in a rainstorm gripping the wheel between my teeth, depressing the wiper switch with my left hand and doing the manual windshield defrost wipe with my right hand. Just can't take too many more rain showers...
Has any one come across this????
What did you find????
thanks guys.
Rob.Canada is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old Sep 4th, 05, 08:42 AM
Senior Tech
67 Camaros Rock
 
Joe Harrison's Avatar
 
Join Date: Oct 1998
Location: Tucson Arizona
Posts: 7,151
Re: 68 Wiper ??????

Same problem, mine was a bad wiper switch.

Joe

"If you can leave black marks on a straight from the time you exit a corner till the time you brake for the next turn.......
Then, you have enough horsepower."
-Mark Donahue
My 67 Camaro Time Line
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Joe Harrison is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old Sep 9th, 05, 07:34 AM Thread Starter
Senior Tech
 
Join Date: Aug 1999
Location: Ontario, Canada
Posts: 564
Thumbs up Re: 68 Wiper ??????

Thanks Joe,
Goods place to start
Figure I might dig into it this weekend,
Rob
Rob.Canada is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old Sep 9th, 05, 11:29 AM
Senior Tech
 
Join Date: Mar 2002
Location: Austin, TX, USA
Posts: 5,277
Re: 68 Wiper ??????

The wiper motor gets 12V from the yellow wire. The wiper switch grounds the other wires to activate the motor. You might get our your volt meter and see if you have 12V on the other wires with the switch off and ensure ground is applied when the switch is in various positions. That should isolate the switch, wiring, and motor.

Dave
========================
68 Coupe, 350 w/ Edelbrock Performer RPM heads, cam, intake, 700R4, Dave's small body HEI
dnult is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old Sep 9th, 05, 04:37 PM
Team Member
John
 
JohnZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Washington, Michigan USA
Posts: 7,728
Re: 68 Wiper ??????

Also make sure the copper strap that grounds the motor baseplate to the firewall at the upper mounting grommet is intact.

JohnZ
CRG
JohnZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wiper Pressure Seakane Camaro Tech 13 Jun 13th, 05 12:04 PM
Help with wiper arm removal Obxhokie Camaro Tech 22 May 17th, 05 06:27 PM
Wiper Switch Question mjm7496 Electrical & Wiring 6 Apr 5th, 05 11:41 AM
windshield wiper motor does not work hobackriver Electrical & Wiring 5 Jul 17th, 03 05:52 AM
Calling all wiper arms! coach420 Body Shop 17 Jun 19th, 02 08:00 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome