Headlamps only working on highbeam not regular. - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old Apr 15th, 06, 10:41 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Angry Headlamps only working on highbeam not regular.

Help needed.. All lamps work except the regular headlamps. With switch on the highbeams work if I step on dimmer switch, but they will not click and stay on. The regular beams will not even come on. Any ideas???
SB400 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old Apr 15th, 06, 11:32 PM
Senior Tech
 
Join Date: Jun 2005
Location: Sunny So. Cal
Posts: 3,064
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

Replace the dimmer switch and your headlights will work.

67 RS Camaro 327/ 350 Holley 650cfm > Edelbrock Performer Intake > Pertronix Ignition > Accel Super Stock Coil and Wires > Hedman Hedders > Hotchkis Performance Springs > 15" Rallys all around


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Camaro buds until the end!!!
Camaro Dave is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old Apr 16th, 06, 01:53 AM
Senior Tech
john
 
wagonman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: northern california
Posts: 2,796
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

yes,,as mentioned b4 its prolly the dimmer switch. but dont rule out the possibilty of both low beams being burt out.

i spent 45 min trying to locate a trouble why all 4 headlamps were not working on a monte carlo..... just to find out that all 4 lamps were out!!!!

i felt stupid.....
wagonman is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old Apr 16th, 06, 01:54 AM
Senior Tech
john
 
wagonman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: northern california
Posts: 2,796
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

yes,,as mentioned b4 its prolly the dimmer switch cuz of it not "latching". but dont rule out the possibilty of both low beams being burt out.

i spent 45 min trying to locate a trouble why all 4 headlamps were not working on a monte carlo..... just to find out that all 4 lamps were out!!!!

i felt stupid.....
wagonman is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old Oct 23rd, 07, 11:54 PM
Gold Lifetime Member
Strick
 
Join Date: Sep 2006
Location: Reno NV
Posts: 824
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

After installing my hydroboost - I now have high beams, but no low beams.

I have NOT even looked for the problem. Yes, I am trying to take the easy way out. Any quick thoughts on what to look for first.

Both high and low worked fine before the install.

Thanks!

Strick
'67 'Vert (408" SBC), V-Rod, Street Glide, and too many other motorcycles to list.
Strick is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old Oct 24th, 07, 10:05 AM
Team Member
Steve
 
Join Date: Nov 2005
Location: East SF Bay Area
Posts: 1,731
Garage
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

Sounds like two unrelated issues to me.
Have you changed the dimmer switch on the floor? It is common for those switches to fail. Cheap and easy ( 1 screw) to fix.

Steve
1968 that started life and a 6 banger with a PG. Now it's a 350 with a TKO600, Moser 12 bolt, Speedtech LCA/UCA, ATS Tall Spindles, Hotchkis Springs, Forgeline ZX3P, C5 (Kore3) brakes with other cool stuff from Ron Davis, Vintage Air and soon to be Terminator EFI.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
eville is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old Oct 25th, 07, 12:03 PM
Senior Tech
John
 
Arch Stanton's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Chandler, AZ
Posts: 1,168
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

Start with the easy stuff.
Mine was simple. The carpet & switch grommet shifted just enough to bind or hang up the switch so it wouldn't click all the way from high beam back down to low beam. Adjusted/moved the carpet. Works fine now.
Replacing the switch is easy though, if it needs to be replaced.

- John
Misfit tortured soul. Lone wolf. Unicorn.
'67 V8 Camaro - 12637, 797-Z (Parchment), M-M (Royal Plum), 2M, 3K, 5Y
Arch Stanton is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old Oct 25th, 07, 08:47 PM
Gold Lifetime Member
Strick
 
Join Date: Sep 2006
Location: Reno NV
Posts: 824
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

Solved = ?? I moved the carpet aligned the wires, which would do zero except maybe fix a short and guess what - works fine. I drove this car from TN to NV last September and never had an issue with the headlights.

Thanks for the suggestions guys. I will probably go ahead and order another switch with my next NPD order.

Strick
'67 'Vert (408" SBC), V-Rod, Street Glide, and too many other motorcycles to list.
Strick is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old Oct 26th, 07, 07:39 AM
Retired
Jim
 
click's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Central Minnesota
Posts: 15,985
Re: Headlamps only working on highbeam not regular.

also clean up those contacts inside the plastic plug, removing them is best to get them really clean. They get alot of moisture and sand and crud in them. Remove with tiny screwdriver to release the tang that holds them in the plastic slot, push out and clean. Gently rebend the tang 'out' just a tiny bit and push back into the plastic hole and its good for years and years

Click..is Jim..former owner of a 69RS-LM1 350/255 - 700r
"There will come a time when you believe everything is finished,
That will be the beginning." Louis L'Amour
click is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
anybody ever think about having a working radio in your camaro ? RS3SDL2MG Bench Racing 30 Oct 25th, 07 01:17 PM
Working on Projects? 69camarofast Bench Racing 7 Mar 21st, 06 01:56 AM
Headlights on 69 not working, I have read the threads, still don't work Buildinga55 Electrical & Wiring 12 Dec 8th, 05 09:19 PM
Highbeam switch is dead. How do I fix it? samualt Electrical & Wiring 2 Sep 29th, 05 11:55 AM
67 horns not working jks67SS396 Electrical & Wiring 1 Oct 19th, 01 11:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome