I don't have a clue - Team Camaro Tech
Electrical & Wiring Troubleshooting electrical.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old Dec 6th, 06, 12:30 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 14
I don't have a clue

I'm clueless when it comes to wiring(more into body/motor) and embarrassed to admit I cant even put in a stereo . It has a wiring harness but the only radio wire I have is the red and I know I can get it to work off the red but I'm not sure how to connect it without chopping the whole thing up. So please any help as to this is greatly apprreciated.
67' chick is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old Dec 6th, 06, 01:03 PM
Gold Lifetime Member
Jim
 
Join Date: Dec 1999
Location: Yorkville, Illinois USA
Posts: 22,121
Re: I don't have a clue

This is an Aftermarket Stereo?

They usually have a separate "memory" feed and "power" feed. If you look at the fusebox, there are some auxilliary spade connectors. Connect the memory wire to the one labelled "BAT" and the power wire to the one labelled IGN.





To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
New website for my vert is coming together. Do ya like the slide show on the home page?
JimM is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old Dec 6th, 06, 06:32 PM
Gold Lifetime Member
Harley
 
wiskeesour's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: A van. Down by the river.
Posts: 6,359
Send a message via Yahoo to wiskeesour
Re: I don't have a clue

ALL aftermarket car stereos have a 'yellow' memory wire and jim is correct about the install to the fuse box.

AE2(AW) Harley Moody, USNavy
"Master-at-Arms" for the CDWJB!!
November 26th, 2008 was my last day to serve my country as a member of the World's Greatest Navy.
Thanks Chief.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
wiskeesour is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old Dec 6th, 06, 06:48 PM
Senior Tech
Steven
 
Join Date: Jan 2001
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,046
Re: I don't have a clue

Quote:
Originally Posted by 67' chick View Post
I know I can get it to work off the red but I'm not sure how to connect it without chopping the whole thing up
Don't be a chopper! If there are wires that you don't use, neatly bundle them ... Take the time you make sure all of your connections are good ... Make sure you route your wires so that they out of the way of things like moving feet and moving pedals ... Note that your have + and - labels on speaker wires ... Your speaker will have have + and - or big and small spade connectors ... make sure you orient connections + to + and - to - ... Use recommended fuse sizes and no bare wires ...
Bad electrical work = blown fuses or fire ...
sdtsdt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
suspicion confirmed, Rich from "pinks" may not have a clue about fast machines... 68rs406 Bench Racing 10 Oct 11th, 06 01:40 PM
No clue wesley58_do Troubleshooting 2 Dec 24th, 01 09:15 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome