Steering box lube - Team Camaro Tech
Tech 2002 General Tech questions from 2002
Replies ONLY, no new topics.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old Apr 4th, 02, 11:42 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 89
Can't seem to find any information on the type of lube used in a manual steering box (69 Camaro)nor the correct amount (level). Anyone know? Thankx
69DZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old Apr 4th, 02, 12:48 PM
Team Member
John
 
JohnZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Washington, Michigan USA
Posts: 7,728
Shop Manual lubrication section says to use chassis grease - same stuff used in ball joints and tie rod ends.

------------------
JohnZ
CRG
'69 Z28 Fathom Green
JohnZ is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old Apr 4th, 02, 02:50 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 89
Thankx, guess that is why I've had grease leaking from the cover since I got the car. They had what looks like 90w gear lube!
69DZ is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old Apr 5th, 02, 04:39 AM
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: Austin TX USA
Posts: 501
Or,...GM still makes tubes of manual steering lube. I've got the part number at home if you need it...or go to your Ponitac or Chevy house and have them look it up. One tube will do the job. The reason your box looks to have 90wt in it is because after 30 years the original lube has broken down. The seals weren't intended to stop 90wt, and that's why you have a leak. Good luck!

[This message has been edited by Sleepy-69 (edited 04-05-2002).]
Sleepy-69 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old Apr 5th, 02, 06:05 AM
Gold Lifetime Member
Rick
 
Join Date: Feb 2000
Location: Accord, NY
Posts: 4,815
I recently bought a rebuilt manual box. When I looked inside, I saw a thick grease. I had checked because I wasn't sure if I needed to buy some of the stuff. Interesting.

------------------
Rick Dorion
69 RS Conv,355,M20,4.10's and I don't worry about stone chips ( yet ).
RickD is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old Apr 5th, 02, 02:09 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2002
Posts: 89
Thanks for the help, I'll clean it up and put in new grease w/ a new gasket. John
69DZ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome