Vintage Air not working - Team Camaro Tech
Heating & Cooling Heating, cooling and air conditioning

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old May 8th, 11, 11:51 AM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Tony
 
Join Date: Feb 2004
Location: conn
Posts: 481
Send a message via AIM to tony -Di
Vintage Air not working

I installed a vintage air system in 2005 in my 67 camaro realy didnt use it till 2007 it run well , last your in june comming back from carslile pa . to conn i did notice that i had wated dripping on my foot after about 3 hours which i didnt look in to . but today i took the camaro out for a Mothers day cruse to the beach and the A/C is blowing hot air i do not see the compressor clutch engaging when i select a/c when i had the system charged they put in the die so i could see if i had any leaks which i had to tighten one hose Bnut since then no problems . this winter i was under the panel doing alot of wireing new stereo ,electric door windows ,electric door locks , so i could have disconnected something . so could someone give me a list of checks to do to make sure i didnt disconect something which is i but its going to be .i even had the fuse box apart and was fixing loose connectors i cant find my install manual for the a/c
thanks
tony
tony -Di is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old May 8th, 11, 12:43 PM
Senior Tech
Bill
 
Join Date: Aug 2007
Location: Diamond Bar, Ca
Posts: 323
Send a message via MSN to Orange68SS Send a message via Yahoo to Orange68SS
Re: Vintage Air not working

If by any chance you discounted power to the unit, then you have to reprogram again.

68 SS Camaro - 468 BB, Tremec 5 Speed, Wilwood Brakes, Curry 9 inch (370 gear)

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Orange68SS is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old May 8th, 11, 01:51 PM
Gold Lifetime Member
Mike
 
prostreet69camaro's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Spring Texas
Posts: 5,580
Re: Vintage Air not working

I have never heard of having to reprogram it unless you have a electronic thermostat controller like Dakota Digital.

The unit has a circuit breaker which feeds power to the compressor and heater control valve. Make sure you have power to the circuit breaker and relays.

The compressor gets power thru the pressure switch on the accumulator / dryer. Make sure you have power at the pressure switch and thru the other side of the switch. If the pressure is low then the switch will not let 12 volts go to the compressor.

You might not have no power to the unit or low on refrigerant.

Mike
69 Camaro Prostreet - purple w/ghost flames , 502 w/ 871 blower


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
prostreet69camaro is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old May 8th, 11, 04:22 PM Thread Starter
Gold Lifetime Member
Tony
 
Join Date: Feb 2004
Location: conn
Posts: 481
Send a message via AIM to tony -Di
Re: Vintage Air not working

well thanks for the resposences .i went out and cked or should say started to ck them i just made shure and the thermostate wires where on and its not programable . and it started working . so i didnt see anything obvious but its working so we will see
thanks
tony
tony -Di is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old May 8th, 11, 05:44 PM
Gold Lifetime Member
Mike
 
prostreet69camaro's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Spring Texas
Posts: 5,580
Re: Vintage Air not working

Quote:
Originally Posted by tony -Di View Post
well thanks for the resposences .i went out and cked or should say started to ck them i just made shure and the thermostate wires where on and its not programable . and it started working . so i didnt see anything obvious but its working so we will see
thanks
tony
You musta forgot to turn it on the first time.

Mike
69 Camaro Prostreet - purple w/ghost flames , 502 w/ 871 blower


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
prostreet69camaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome