Power but no crank - Team Camaro Tech
Camaro Tech General Tech Area
For best results use specific forums

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old Jan 14th, 20, 07:33 PM Thread Starter
Apprentice
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 14
Power but no crank

I went out for a short cruise yesterday got back home without issue. Few hours later went to take it back out, turned key to let fuel pump prime, showing 12.7 volts on gauge. Pump primed but when I turned the key to crank the car I had nothing, no click nothing. I check voltage on selinoid while daughter turned the key no voltage there either. Got home today and started looking for answers and the battery was completely dead. Took dash gauges out and found a yellow wire spliced to an orange that looks like someone soldered to the cig lighter. It's a year old Optima battery and I have had zero issues. I have a charger on it right now charging. I get power to the red wire on back of the ignition switch but can't get power to purple wire and can't get anything if I jumpers across the purple and the red wire. In fairness I didn't have but 4v when I tried the jumper so I'm trying to charge it more to test it again.

Has anyone had a similar situation?
Foxmlee is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old Jan 14th, 20, 08:16 PM
Team Member
Steve
 
Join Date: Nov 2005
Location: East SF Bay Area
Posts: 1,730
Garage
Factory starter? Any Ford solenoid? Could be ignition switch. Could be stuck solenoid. Could be many other things.

Steve
1968 that started life and a 6 banger with a PG. Now it's a 350 with a TKO600, Moser 12 bolt, Speedtech LCA/UCA, ATS Tall Spindles, Hotchkis Springs, Forgeline ZX3P, C5 (Kore3) brakes with other cool stuff from Ron Davis, Vintage Air and soon to be Terminator EFI.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
eville is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.



Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome