Problems With A 96z28 - Team Camaro Tech
Team Camaro Tech join team camaro
  



Registered users (free) do not see these large ads

Fourth Generation 1993-2002


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Display Modes
Old Jul 25th, 07, 10:02 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 14
Problems With A 96z28

I have a 1996 camaro z28 and I just recently installed an aftermarket kenwood stereo but had a problem. Now the stereo works great, but the lights on my guages dont turn on anymore. So now
Im driving in the dark at night. My headlights do work, its only the light on the guages . Can somebody please help. THANKS
ELMAPA818 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 25th, 07, 10:12 PM   #2 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: Ashby,MN, USA
Posts: 8,305
Re: Problems With A 96z28

check the fuse
__________________
you don't plan sincerity.
you have to make it up on the spot.

wanna hear about 20 years ago when i was too smart to know any better?
novaderrik is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 26th, 07, 03:41 PM   #3 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2007
Location: Olathe, KS
Posts: 753
Re: Problems With A 96z28

Do your tail lights work?
As was previously said, check your fuses. There should be a wire running from the lights that sends a 12v signal when your lights turn on. It lets the head unit know when to dim.

My guess is that you shorted (or currently have a short) in that wire.
Rhino is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 26th, 07, 04:04 PM   #4 (permalink)
Banned
 
Badbird's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dearborn Heights, MI
Posts: 3,176
Re: Problems With A 96z28

Yes, check the fuse!.....I remember one time driving in the dark at night!
Badbird is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 27th, 07, 03:41 AM   #5 (permalink)
Super Moderator
 
Everett#2390's Avatar
 
Join Date: Sep 2000
Location: Va Beach VA
Posts: 31,622
Garage
Re: Problems With A 96z28

In the search of finding battery power for memory, did you happen to cut the wrong wire?
__________________
Give a man a rescued dog for the health of both their souls. May 2017 ROTM Winner - Thank you!
'
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
CUBS - 2016 World Series Champions - maybe this year, 2019 ...
Everett#2390 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 27th, 07, 10:25 AM   #6 (permalink)
Gold Lifetime Member
 
yellow69RS's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Aurora, IL
Posts: 4,981
Send a message via Yahoo to yellow69RS
Re: Problems With A 96z28

In my years as a mechanic I found it VERY common for folks to use the gray wire from the car for ground.... It's the dash light wire. Use black for ground and then replace the blown fuses.

Jeff
yellow69RS is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 27th, 07, 02:01 PM   #7 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: May 2001
Location: Ashby,MN, USA
Posts: 8,305
Re: Problems With A 96z28

i hope no wires were cut in the install of the stereo- it's so much simpler to use a $5 adapter to put a head unit it.
probably just a weird coincidence that a fuse popped.
__________________
you don't plan sincerity.
you have to make it up on the spot.

wanna hear about 20 years ago when i was too smart to know any better?
novaderrik is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 27th, 07, 02:29 PM   #8 (permalink)
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 14
Re: Problems With A 96z28

I checked my fuses and there all fine. When I turn on my lights, my tail lights do work. My taillights are fine and so are the fuses. What could this be?
ELMAPA818 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Jul 30th, 07, 02:09 PM   #9 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: Jul 2007
Location: Olathe, KS
Posts: 753
Re: Problems With A 96z28

Quote:
Originally Posted by ELMAPA818 View Post
...I just recently installed an aftermarket kenwood stereo but had a problem. Now the stereo works great, but the lights on my guages dont turn on anymore....
What did the problem end up being with your install? I would venture to say that it's probably related to the issue you're currently having.
Rhino is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Sep 18th, 07, 08:22 PM   #10 (permalink)
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 14
Re: Problems With A 96z28

Sorry For Not Logging In For So Long But Computer Was Down. As For The Problem, Iot Is Now Fixed. The Problem Was With The Stereo It Self. It Was Shorting Out And Burning Fuses Like Crazy. It Wasnt The Wiring, It Was Inside The Stereo. Thanks For The Help Everybody.
ELMAPA818 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.

Email Address:
Location
Location
First Name
Rather than just Hot69, gotta real name?

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Recent Discussions
Muncie shifting trouble
Yesterday 06:59 AM
Last post by R66
Today 05:31 AM
8 Replies, 166 Views
Adding...
Sep 15th, 19 05:57 AM
Last post by 350sshugger
Today 05:28 AM
9 Replies, 228 Views
Steering Arm Problem 68...
Sep 15th, 19 02:18 PM
Last post by R66
Today 05:18 AM
3 Replies, 159 Views
Kind of cool day for me
Aug 19th, 19 07:50 AM
Last post by rgwiz
Today 04:59 AM
24 Replies, 1,092 Views
Took home my 2nd Best in...
Yesterday 06:37 AM
Last post by rgwiz
Today 04:56 AM
8 Replies, 167 Views
carb tuning with...
Yesterday 08:47 AM
Last post by HawkX66
Today 04:49 AM
12 Replies, 157 Views
Coil Bracket
Today 03:34 AM
Last post by KevinW
Today 04:31 AM
2 Replies, 42 Views
Mid-pipes
Today 04:26 AM
Last post by bruce69camaro
Today 04:26 AM
0 Replies, 14 Views
Door glass won't adjust...
Sep 14th, 19 01:02 PM
by ssanto
Last post by johnpetty112
Today 12:17 AM
3 Replies, 159 Views
RPM stops at 3500 during...
Feb 28th, 16 09:07 PM
Last post by johnpetty112
Today 12:14 AM
6 Replies, 839 Views
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.



Camaros.net - © 2009 AutoForums.com
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.