Cold/warm running - Team Camaro Tech
Team Camaro Tech join team camaro
  



Registered users (free) do not see these large ads

Fourth Generation 1993-2002


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Display Modes
Old Apr 28th, 09, 02:46 PM   #1 (permalink)
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 7
Cold/warm running

This may be long winded, sorry!

My '93 V6 was laid up 2 1/2 years ago. It had a mis fire, and when I lifted the bonnet (sorry HOOD!) in the dark the passenger side exhaust manifold was glowing red hot. I suspected a burnt out plug as I had suffered from this before, after the engine over heated. It had overheated several times at this point.

Well time/money/committments meant I didn't have the chance to sort her out. However, I've just fitted a new set of plugs and she fired up for the first time in those 2 1/2 years. Ran sweet as a nut until she warmed up, then missing like a good'un! Full throttle achieved 1500rpm to 2000rom, then dropped top just 1000! There was a bit of a rattle from the Cat area too.

I know these cars/engines are bristling with sensors so I'm guessing one isn't working, or is because there's a problem, stopping the motor rev when it's warm.

Is this possible, and if so which one?

I've had a quick look at other posts and see that the MAF sensor can cause these sorts of symptoms?? Am I in the right area? Where is the MAF sensor? (I believe disconnecting it, or tapping it, may manifest a problem??)

Apart from that, any other ideas???

I'm in England so my local garage won't have a clue about my Camaro, or any diagnostic software........
Rezagrats is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Apr 28th, 09, 10:18 PM   #2 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: Dec 2005
Location: New Zealand
Posts: 13,316
Send a message via ICQ to Steptoe
Re: Cold/warm running

Quote:
bonnet (sorry HOOD!)
Someone speaks english.....
But sry I know nothing about plastic modern cars
just 1st gen Camaro and Jowett Bradford...
__________________
My Spelling is not incorrect...it is creative

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Steptoe is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Apr 29th, 09, 05:06 AM   #3 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: May 2005
Location: PA
Posts: 1,339
Re: Cold/warm running

was the exhaust glowing red again?

that sounds like a clogged cat. converter to me

also make sure none of your spark plug wires were touching the exhaust manifolds and burnt through
victimizati0n is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.

Email Address:
Location
Location
First Name
Rather than just Hot69, gotta real name?

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Recent Discussions
awaiting spring
Yesterday 04:00 AM
Last post by allanjs
Yesterday 08:23 PM
13 Replies, 158 Views
Over Drive Trans or...
Oct 19th, 19 06:19 AM
Last post by mahunt
Yesterday 08:06 PM
6 Replies, 135 Views
Where did everyone go?
Oct 13th, 19 08:07 PM
Last post by allanjs
Yesterday 08:05 PM
62 Replies, 1,841 Views
Narrowing a Impala 12...
Aug 2nd, 19 01:00 PM
by X1169B
Last post by mahunt
Yesterday 08:04 PM
16 Replies, 867 Views
BBC water bypass line
Oct 19th, 19 07:12 PM
by Foss396
Last post by Lonnie P
Yesterday 07:20 PM
12 Replies, 190 Views
Success and failures...
Yesterday 06:56 PM
Last post by Cunning69
Yesterday 07:03 PM
1 Replies, 44 Views
Just why ?
Oct 19th, 19 04:34 PM
by DOUG G
Last post by stevo camaro
Yesterday 06:58 PM
6 Replies, 227 Views
Backyard buried...
Apr 5th, 05 04:12 PM
Last post by stevo camaro
Yesterday 06:55 PM
1 Replies, 183,879 Views
Quiet High Performance...
Oct 18th, 19 07:18 PM
Last post by kv67ssrs
Yesterday 06:30 PM
6 Replies, 196 Views
Need the carb guy's
Yesterday 05:55 PM
Last post by stevo camaro
Yesterday 06:15 PM
2 Replies, 56 Views
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -7. The time now is 01:14 AM.



Camaros.net - 2009 AutoForums.com
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.