Leaking coolant - Team Camaro Tech
Team Camaro Tech join team camaro
  



Registered users (free) do not see these large ads

Fourth Generation 1993-2002


Reply
 
LinkBack Thread Tools
Display Modes
Old Aug 29th, 18, 10:46 PM   #1 (permalink)
Probationer
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
Leaking coolant

Hi! I have a 2002 v6 series 2 3.8 with 65,000 miles (first Camaro &#x1f917 never had issues. Last week it started smelling like coolant and was dumping it around the water pump. I got a new pump in there as well as a gasket and it wasn’t puddling. Today I went out there and saw it dripping below the engine kind of by the skid plate (you’ll have to pardon me, my other vehicles are Jeeps so I’m kind of over my head on car terms). I’m still losing coolant just not a giant gush like before. I’m not leaking by the water pump, that area is bone dry as I first thought I didn’t get the seal right. Hoping to borrow my buddy’s low profile jack and get it up to see where it’s coming from. Any ideas what’s going on? I don’t believe the heater elbows are bad as there’s no coolant and the upper heater hoses seem fine with no leaks. It’s leaking without firing it up and didn’t leak until about a week ago and only after it was running after a while. Any help would be amazing as again, use to jeeps and this is my first car and I’m finding out the engines and pieces are very strange haha.
Flyinj311 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Aug 30th, 18, 02:42 AM   #2 (permalink)
Moderator
 
DOUG G's Avatar
 
Join Date: Mar 1999
Location: Maryland, USA
Posts: 19,276
Garage
Send a message via MSN to DOUG G
Re: Leaking coolant

Very hard to say without seeing it. I would get under there and look as you want to do.

It could be any number of things from, a hose, fitting, gasket, ETC.

Good luck, hope it's something easy/cheap to fix.
__________________
68 Camaro~LSx ~all motor
1.54 60'--6.95 @ 98.45 660'--10.96 @ 121.53
DOUG G is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Sep 3rd, 18, 08:37 PM   #3 (permalink)
Probationer
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
Well it was cheap... not sure about easy haha. It was the dumb plastic elbows. Pretty much disintegrated when I pulled out the pully. Got the aluminum ones. Seems to be working fine but I’m still leery as those elbows slid right in. Seems like there should be another seal or something besides the o-rings *crosses fingers*
Flyinj311 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Sep 4th, 18, 04:22 AM   #4 (permalink)
Gold Lifetime Member
 
X-77 keith's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: America
Posts: 2,826
I have used the aluminum ones many times ,no come backs. I usually smear a small amount of black RTV on the rings to help with the slide. Glad you figured it out. Hope you replaced them both.
__________________
X-77 keith
1969 x-77 Z/28 orange/ white stripes, named by my daughter "Clementine ", M-22 close ratio, 4:10 12 bolt, CE 302. Hugger orange with white stripes. White standard interior. Restoration complete May 2018
X-77 keith is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old Sep 4th, 18, 06:36 AM   #5 (permalink)
Senior Tech
 
Join Date: Feb 2018
Location: Wheeling, WV
Posts: 365
Re: Leaking coolant

Intake coolant leaks were notorious on the Gen 2 & 3 3800. I just replaced the intake on a 2003 Buick Regal with a Dorman upper and lower. Fixed my issues.
ZEN357 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply
Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Team Camaro Tech forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address.
NOTE we receive a lot of registrations with bad email addresses. IF you do not receive your confirmation email you will not be able to post. contact support and we will try and help.
Be sure you enter a valid email address and check your spam folder as well.

Email Address:
Location
Location
First Name
Rather than just Hot69, gotta real name?

Log-in


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


» Recent Discussions
Sniper in a 69
Jul 14th, 19 07:58 PM
by LeeC
Last post by jcihos
Today 08:20 AM
10 Replies, 411 Views
1969 Camaro RS Z/28 -...
Apr 28th, 15 07:29 AM
Last post by billohio
Today 07:38 AM
355 Replies, 54,002 Views
Chevrolet Certified...
Aug 16th, 19 07:24 PM
by ChuckD
Last post by ChuckD
Today 07:02 AM
6 Replies, 180 Views
Need some advice please.
Aug 16th, 19 10:18 AM
Last post by Brettallen59
Today 06:56 AM
15 Replies, 267 Views
Original factory engine...
Today 06:32 AM
Last post by Sbarboza
Today 06:32 AM
0 Replies, 31 Views
X11 Project
Dec 1st, 16 05:45 PM
Last post by Brettallen59
Today 06:27 AM
191 Replies, 18,004 Views
Install the Rear Side...
Yesterday 12:41 PM
Last post by BRICO69
Today 06:17 AM
3 Replies, 100 Views
Impressive 67 RS @ Mecum...
Aug 10th, 19 01:10 AM
Last post by The Camaro Guy
Today 06:08 AM
12 Replies, 543 Views
What dash speakers to...
Feb 25th, 19 05:33 AM
Last post by The Camaro Guy
Today 05:52 AM
21 Replies, 1,102 Views
Phased and confused
Aug 7th, 19 08:54 AM
by BOOGIES
Last post by Bry68
Today 01:15 AM
16 Replies, 402 Views
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -7. The time now is 08:34 AM.



Camaros.net - 2009 AutoForums.com
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.