Team Camaro Tech banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Do not have trouble starting car when cold but after warmed up, starter does not seem to engage. When I let car cool down, it starts fine. Thoughts?
 

·
Registered
Joined
·
1,424 Posts
Re: 1969 Camero Big Block starter issues

If you don't have a hi-torque mini starter you might want to invest in one. Another thing check your initial timing to see if it is to high. Most of the time just back of 2 degrees.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
Re: 1969 Camero Big Block starter issues

Thanks for input. Will look at timing and get high torque starter.
 

·
Registered
Joined
·
609 Posts
Re: 1969 Camero Big Block starter issues

Make sure your battery is big enough and in good shape for the application first!:yes::yes::yes:
 

·
Super Moderator
Joined
·
32,531 Posts
Re: 1969 Camero Big Block starter issues

Make sure your battery is big enough and in good shape for the application first!:yes::yes::yes:
As well as battery cables (min 1 AWG) are in good condition - no clamp-on clamps - and their connection points are clean/wire brushed, and alternator is charging the battery fully.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,230 Posts
As mentioned above. Make sure Batt is fully charged and in good working order. Check all wire connections. Where is your ground ?? On top of alt bracket ?? Make sure the ground is making good contact. Ground connection to pass fender ?? What is your timing set at ??
 
1 - 8 of 8 Posts
Top