Team Camaro Tech banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Premium Member
Joined
·
843 Posts
Discussion Starter #1
I am installing a new front light wiring harness on my '68. It as an American Auto Wire Factory Fit harness that I purchased from Ecklers way back in 2008.

I am trying to figure where the wires going to the voltage regulator and horn relay are supposed to be routed. I don't know if they are supposed to go over or under the windshield washer jar.

When I look at the photo I took of my orignal harness when I was taking the car apart (unfortunately without the washer jar in place) it seems they went under the jar and than ran upwards to the voltage regulator and horn relay.......With this new harness, after I attach the mounting clips to the fender and core support, the wires are not long enough to go under the jar. Setting them on top of the jar doesn't seem right either.

Look at the clip that faces the firewall protruding the new wiring harness wrap. I have a green arrow pointing to it. What is that clip supposed to attach to? There is no clip in that location on my original harness and there's no way I can rotate the harness 180 degrees to try to put that clip in a hole in the firewall.

I am a little mystified right now.

Thanks.....Dave



 

·
Premium Member
Joined
·
19,656 Posts
This is my 67 but it looks like it would work on your car.

Roger
 

·
Premium Member
Joined
·
843 Posts
Discussion Starter #3
Roger, thanks for the reply.

After seeing your pic, looking closer in the AIM, and Googling images of 1968 Camaro voltage regulators....I see how the wiring should go over the top of the washer fluid jar and how and how it clips to the hole in the core support. I am still mystified as to why the "mystery" clip on my new harness is facing the wrong direction. It seems with all the other clips in place, the "mystery clip" should be facing the core support.

So what I did to test all of this was mount my old voltage regulator and horn relay on the core support and see if could make all of the connections. First off, I had to take the harness and twist it 180 degrees to get the clip to face the core support. After doing clipping the harness in place, I managed to make all the connections but they did not go on all that easy. I really had to really manipulate the wires and jam them in the small space between the washer fluid jar and the voltage regulator.

Here are a couple pics of how it looked when I was done. Hopefully someone can comment if this is the way it should look or if I have something wrong.

Thanks....Dave

 

·
Premium Member
Joined
·
5,317 Posts
Somebody refresh my memory please. Doesn't the factory routing of the harness go over the fender well outside of the fender? I checked my 69 AIM but it's not clear to me on the routing.

Jeff
 

·
Premium Member
Joined
·
19,656 Posts
Somebody refresh my memory please. Doesn't the factory routing of the harness go over the fender well outside of the fender? I checked my 69 AIM but it's not clear to me on the routing.

Jeff
Outside of the fender?

It goes inside the fender over the inner fender. It should be out of site. The windshield washer hose should take the same route.

Roger
 
1 - 5 of 5 Posts
Top