Team Camaro Tech banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
I have a 1982 Camaro 350CI with TPI,mass airflow sensor. It runs so rich it stalls and the fumes burn the eyes. The engine light flashes me a code 15 I wonder if that is where i should be looking? Any help would be appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
219 Posts
Code 15 is "coolant sensor, low temp fault". Without knowing more of what the car is doing and when, I'd suggest replace the coolant sensor, clear the ecm & try from there.

------------------
67 Camaro LS6 454/TH400/12bolt 3.73
1989 TransAm 5.7L WS6 W/all the options
 

·
Registered
Joined
·
252 Posts
82 or 92? First thing I'd try is to unplug the coolant sensor and replug. Maybe it is slightly corroded, not unusual. Look for the sensor in a cooling water jacket with black and white (slightly yellow?) wires. Front middle of intake just above water pump.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #4
<BLOCKQUOTE>quote:</font><HR>Originally posted by Wade2000:
I have a 1982 Camaro 350CI with TPI,mass airflow sensor. It runs so rich it stalls and the fumes burn the eyes. The engine light flashes me a code 15 I wonder if that is where i should be looking? Any help would be appreciated. <HR></BLOCKQUOTE>

Thank you. I checked the coolant sensor plug in and found that it had come off I feel kind of stupid that I missed looking at that. I plugged it in and all is fine. Thanks again.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
<BLOCKQUOTE>quote:</font><HR>Originally posted by cardude:
Code 15 is "coolant sensor, low temp fault". Without knowing more of what the car is doing and when, I'd suggest replace the coolant sensor, clear the ecm & try from there.
<HR></BLOCKQUOTE>
I looked at the coolant sensor plug-in
and it had come off somehow, so I plugged it back in and it runs fine. I feel stupid having overlooked it in the first place. Thank you for your help.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #6
I now have codes 22 & 33 & 15 it is hard starting, I have to floor it to start it. 350ci TPI, any help would be appreciated.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top